Депутатът Спас Гърневски с тежки думи към Радев: Стига отрова, фатмако!

България, Клюки

Съжалявам, г-н президент, но манталитетът ви от самото начало в политиката, според мен, покрива единствено това стъпало на кариерното ви развитие.
И как да е иначе другарю Радев? Когато днес говорите, че премиерът ви прехвърлял отговорността за общественото напрежение, та нима смятате, че българският народ е сляп и не вижда кой генерира общественото напрежение и подтиква обществото ни към преврат срещу конституционно избраното българско правителство?
Говорите от първа президентска инстанция, че „гневът на хората е дълбок, трупан с години и не може да се подтиска със страх и сила“.
Хайде сега, г-н президентстващ, обяснете на публиката как стана така, че хората, трупали дълбок гняв с години, подтискан в тях със страх и сила, само преди по-малко от година и на евроизборите, и на местните избори, дадоха на два пъти и то категорично, гласовете си за ГЕРБ срещу затъналата в конфликти, корупция и политически разгул БСП – вашата ракета-носител в политиката?

 Когато говорите, г-н фелдфебел, че „политическият изход за България е един – оставка на правителството“ и главният прокурор, аз ви питам: Кое правителство ще сменяте? Онова, което увеличи с цели три пъти БВП, с цели три пъти доходите на трудещите се и с цели три пъти социалните разходи за нуждаещите си, спрямо комунистическото управление през 2014 г.? Как мислите, че българите ще ви позволим да смените правителство, което освен вътрешно-икономическата стабилизация, превърна България в уважаван европейски партньор и безспорен лидер на Балканите?
Г-н държавен глава, вероятно покрай вчерашните ви емоции, сте пропуснали факта, че вчера, това правителство извърши първата си стъпка през прага на европейската зона и към стандарта на цивилизованите европейски народи, а това значи бъдещето ни като евроатлантическа демокрация.

 А може би точно там ви стяга проруския ви чепик? 
Пропуснали сте отново обстоятелството, че не е все едно дали ще се отбраняваме с „Грипен“ или с американските Ф-16. Сега трябва да обясните срещу коя корупция са застанали българите и срещу кое бездействие спрямо грабежите и чия корупция за невинност и заглушаване на свободата на словото.
Искате ли, г-н бивш военновъздушен летец да ви припомня фактите от 30-годишния криминален преход, в който вашата комунистическа партия, извърши най-голяма корупция в България, ограбила активите и всичко онова, което народът ни бе създал с пот и кръв през предишните 45 години? 
Имате наглостта на говорите за страх в нашето общество, вие, номенклатурата на БКП, която по време на господството на член 1 в българската Конституция само за една дума съдехте, въдворявахте в лагери интелигентните българи, а най-достойните от тях, избивахте без съд и присъда.
Вие да говорите за прокурорски рекет и бездействие спрямо грабежите, отново те се върнали в годините, когато прокуратурата обслужваше със затворени очи и ненамеса разграбването на България? А прелюбодеянията на висши офицери през държавния бюджет? А небивалата корупция на оня преход, който направи от БКП номеклатурата и ДС новобогаташи и най-арогантни новобогаташи? Онези, които натрупаха корупционни милиарди, тези дни се правят на репресирани контрареволюционери…
Днес от позлатените си бърлоги, недосегаемите от преди прокуратурата да бъде оглавена от Иван Гешев, призовават за справедливост, организират пучове с надеждата да избягат заслуженото възмездие и връщането на заграбеното от народа. Пледирайки за доказване на презумпцията за невинност и за заглушаване сводобата на словото ще ви припомня, г-н фелдфебел – презумпцията за невинност е нищо друго, освен надеждата на разслевания, докато не получи заслужената си присъда от български съд.

 Г-н Радев, никога в България не е имало по-голяма свобода на словото. Не свобода у нас – бъкано е със свобода. Най-често тази свобода я наблюдаваме покрай себе си като безспорна свободия. Не за свободата на словото съм притеснен днес. Притеснен съм, че комунистически креатура като вас, се мъчат да задушат словото на свободата.