Пациент: Влязох да питам нещо в Пирогов, поискаха ми личните данни, днес съм вече в списък на заразените

Uncategorized

Иван Ангелов е един от обявените за заразен с коронавирус от преди два дена, когато рязко бройката на заразените започна да нараства. Според човека свързал се с нас, за да разкаже за това как се е оказал заразен без дори да си е правил тест за коронавирус, или някой надписва болните с ужасни темпове или просто никой в България не може да контролира така нареченият щаб. 

Според думите на Иван Ангелов от София, човекът просто е влязъл преди три дена в Пирогов, за да се прегледа при лекар, който не лекува респираторни заболявания. 
Поискаха ми личната карта, дадох я и явно от нея са свалили данните, които им трябват, за да ме обявят за заразен, без дори да имам някакви симптоми на болестта. 

Разбрах от някакъв човек, който ми звънна по телефона, че тестът ми за коронавирус е положителен и трябва да си седя в къщи в следващите 14 дена, естествено попитах това да не е някаква шега, но човека, който се представи за служител на РЗИ ми обясни, че съм бил в Пирогов преди три дена със симптоми на коронавирус, направен ми е тест за това, и след като съм дал положителен резултат трябва да спазвам карантината. “

Обръщам се към всички в България само с един въпрос, дали има друг подобен случай на моя и сега какво трябва да направя да извадя 120 лева, за тест, за им доказвам, че не съм заразен или просто да не ходя 2 седмици на работа, за да остана част от измислената им статистика на тези в здравното министерство и щаба?