Отнемат поста на Мария Габриел в Брюксел!Разследват я за корупция!

Крими

Огромен скандал се вихри по върховете на властта в Брюксел, в главно действащо лице се оказва българският еврокомисар Мария Габриел разкриват наши източници и добавят, че тя скоро може да се раздели не само с поста си, но и за дълго да стане обвиняема по дело за над 1 милиард долара.

До скандала се стига след като ЕС реши да наложи санкции на Google и Facebook, и реално започна да изисква от тях все повече и повече, за да могат да работят на Европейските пазари. 

Има информация, че една от тези две компании е била изнудвана от висш дипломат от Брюксел,  да закупи сграда на територията на ЕС, която струва над 1 милиард долара, цена която според експерти на имотният пазар е силно завишена с цел обогатяване на посредниците по сделката. А компанията да бъде пощадена буквално от още рестрикции на общият пазар на европейскта общност.

Другото, което засега е ясно, че става въпрос за еврокомисар който отговаря за сектор дигитализация на ЕС и неговата киберсигурност.

Припомняме, че само преди една седмица в медиите на острова се появи информация, че  Google оглеждат сграда за 1 милиард долара, която се канят да закупят с цел разширяване на бизнеса си на територията на ЕС.