САЩ изоставиха Бойко Борисов, Херо Мустафа със забрана да се среща с премиера заради гигантската корупция в ГЕРБ

България, Клюки, Политика, Свят

Поредната лоша новина за Бойко Борисов, която го придвижва с голяма крачка към политическото небитие – САЩ са оттеглили подкрепата си за българския премиер след серията грандиозни корупционни скандали от последните месеци.

Дипломат от кариерата потвърди пред Narod.bg, че първата индикация за това, че Америка вече не иска да има нищо общо с правителството на ГЕРБ и лично с Бойко Борисов е фактът, че US посланикът у нас Херо Мустафа е получила грама, според която Овалния кабинет й забранява абсолютно всякакви инициативи, при които може да има допирателна между нея и премиера.

На американския дипломат №1 е заповядано да влиза в един кадър с крадливия министър-председател само при събития, които се организират от ЕС или американското посолство и на които премиерът сам се отзове.

„От няколко седмици в нашите среди плъзна мълвата, че Нейно превъзходителство Херо Мустафа има категорично вето за всякакви официални срещи с кабинета на ГЕРБ. Заповедта може да се разтълкува така – US правителството иска да се разграничи от премиера Бойко Борисов, като са позволени само срещи на четири очи, които обаче трябва да останат встрани от медийния прожектор”, отсече източникът на Narod.bg.

Според анализатори задният ход на Америка към властта у нас е знак, че политическият край на Бойко Борисов и неговата хунта е много близо. Както първо Narod.bg съобщи, самият премиер е наясно, че след серията разкрития за него и за най-приближените му в кабинета, оставането му на върха на държавата е немислимо.

Затова и оставката му вече е написана, но засега не я подава под натиска на депутатите и министрите от своята партия, които се опасяват, че последващият служебен кабинет, назначен от Румен Радев ще предприеме пълна ревизия на управлението, която ще разкрие злоупотреби за милиарди, докладва депутат ексклузивно пред Narod.bg.