Бойко: 25 000 човека ми искат оставката ! Това са мързеливци

България, Политика

Бойко: 25 000 мързеливци ми искат оставката ! Народа ни обича и ще ни избере отново!

Директорът на БНР трябва да обясни на хората там, че ние само изпълняваме един ангажимент да дадем субсидията, която държавата трябва да даде, и оттам нататък ръководството и начина, по който то разпределя парите, са си изцяло негови, коментира премиерът Бойко Борисов относно протеста на музикантите от оркестрите на радиото заради ниското им заплащане.

Не знаех, че нашето радио има четири оркестъра, мислех, че съвсем друга е неговата функция, посочи той. Борисов посочи, че председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова ще отиде на среща с протестиращите.

Свириха под моите прозорци, не знам какво се очаква да направя аз, коментира Борисов. Той посочи, че БНР има четири оркестъра, гвардейците имат, МВР има. “В крайна сметка има и пазарен принцип, изнасят се концерти, купуват се билети и се издържат”, каза премиерът.

Не може за всяка тема да става въпрос по този начин, добави той. Сутринта слушах и метеоролозите в Монтана, каза Борисов. Той припомни, че държавата е дала 15 млн. допълнително за бюджета на БАН. И една уважаема госпожа от БАН, която не познавам, каза: “Премиерът ни каза да даваме за статии и за подобни неща, а не за научноприложните дейности, които имат”, добави Борисов.

Министър-председателят коментира темите по време на дискусия в София на тема “България в Еврозоната. Икономическата логика срещу митовете”.